onsdag 28 maj 2008

Hatten, jackan, hela paketet

Jag har länge varit förtjust i diverse huvudbonader, kanske pga. antifrisyren, och har hittils nöjt mig med en mängd olika kepsar. Senaste halvåret eller så har jag dock börjat sukta efter diverse hattar med brätte (the final frontier), inspirerat av, du gissade det, den "japanska stilen". Globalisering i ett nötskal.
Här är iallafall senaste inköpet, en lite vaxad mörblå bomullshatt från England. Jag gillar den mkt, men blir i princip idiotförklarad av Ilona så det är alltid ett visst motståd. Wellwell, nästa köp blir en med mer sluttande brätte. Helst Engineered Garments, men det kommer nog inte hända.

Jackan är från Herr Judit, Levis av okänd ålder, "försliten". Min mamma undrade vad det var för ful skjorta i garderoben. Väskan från myrorna, med nytt axelband. Trevlig men stor.



tisdag 27 maj 2008


Giuseppe Ielasi – Untitled 2

Herrens vägar äro outgrundliga


Rickard, mormor

Rickard, lillebror

I helgen besökte jag hemstaden för rekreation och konfirmation – på lördagen var jag i Svenska kyrkan, på söndagen i Pingstkyrkan och på den tredje dagen vilade jag.

Matchen mellan kyrkorna känns jämn. Den första gudstjänsten var relativt lekfull, nästan progressiv, medan den andra bjöd på en del goda ord för högerregeringen och ett aggressivt angrepp på "journalister" i största allmänhet. Pingstkyrkans kör är dock överlägsen – fantastiskt fin stämsång i "God moves in mysterious ways", bland annat – och tog mycket ambitiös rekvisita till hjälp (bland annat ett två meter högt kors där en av konfirmanderna hängde), samtidigt som många i församlingen blundade och sträckte armarna mot skyn under bönerna. Dessutom hade de tre äldre män från Rumänien på besök för att bygga den nya Salen i ett misstänkt svartjobb.

Samma fit båda dagarna, men med olika skjortor: Duffer, Levi's, Clark's, och Boomerang respektive Loden Dager.

Jag klippte topparna igår kväll också.
Och åh, för två veckor sedan blev min iPhone baxad, så inga fler bilder till Ebayle från mig!

lördag 17 maj 2008

Skorna gör seriemördaren





Något med den vakna blicken, glasögonbågarna och de röda byxorna stavar "seriemördare". Dessutom hade jag som synes gråa New Balance 574 till, vilket måste vara den perfekta skon för den komfortinriktade mördaren (som kanske eller kanske inte bor hemma hos sina föräldrar), anonym och smygande. Jag har dessutom lite känslan av att det är precis den sko och färgsättning en hurtig gubbe skulle köpa för att ha som promenadskor.

Bästa skoköpet på ett tag, väldigt väldigt sköna, och med lagom passform och profil för att fungera med de flesta vidare byxor. Att Ilona dessutom tycker att det ser ut som skor för utvecklingsstörda måste i sammanhanget ses som en bonus. Jag känner mig även lite som ett triphop fan från 90talet (speciellt i nya hatten, mer om den senare).

måndag 12 maj 2008


November – En ny tid är här

Brun & skär

Levis Vintage f/w 08

Höstens LVC är inspirerat av (enligt Cafébloggen) skogshuggare i Redwoodskogar vid förra sekelskiftet och tidigt 1900tal, med allt vad det innebär av rutigt och rejält. Ett mycket bra tema tycker jag. Det ska bli mycket spännande att se resten av kollektionen. Jag hoppas på nån bra chambrayskjorta också, eftersom jag i snålhetens namn har missat de senaste två.

Ser framförallt fram mot de här manchesterbrallorna, eftersom jag vart på spaning efter det länge, men alltid ser ut som en pappa (på det dåliga sättet) i de jag provar. Hoppas på att de här är grova, med hög midja och lös passform. Jeansjack/skjortan ser också mycket lovande ut, med boxig passform och fina detaljer. Rutiga skjorter har jag redan i överflöd, så det skippar jag nog att köpa för LVC priser.











































Årets låt: Evert Taube - Möte i monsunen

Förra sommarens absolut bästa, och mest spelade låt, med gott potential att även bli den här sommarens soundtrack (och en trevlig video som bonus).
Drömmen om en annan värld (i vida, grova byxor och nån sorts randig tröja).

Helgens insikt

söndag 11 maj 2008

Torsdag till söndag


Axel, rosé

Emma, Andreas

Andreas

Ebayle-Björn

Ebayle-Rickard

Elias, Fanny, Jonas


Hagaparken


Ex machina (Tora Windahl), Färgfabriken

Ebayle-Björn

Råsunda

Det goda livet
















Lee skjorta
svensk arméjacka konverterad till väst
carhartt
one true saxon

torsdag 8 maj 2008

Med posten: ökenkängor


I underhållande BBC-serien Pulling – en riktigt brittisk motsvarighet till Sex and the city, där cosmopolitans och couture-klänningar är utbytta mot burköl och sjaviga partytoppar, men där tjejers snack om grabbar och knulla är konstant – får ökenkängorna stå som exempel på hur en gammal galen, trendig tjejkompis stannat i utvecklingen, och blivit tråkig. Hon är kvar i 90-talet med sin långa, stickade kofta, och, "desert boots".

Jag är nöjd i alla fall.

tisdag 6 maj 2008


Santana – Song of the wind

Tisdagsdetaljer


Dagens viktigaste mål

När alla traditionella frukostvaror är slut, och man fortfarande måste äta dagens viktigaste mål, och man inte tänker sig en 90-kronorsfrukost på etablissemang, får man istället en rejäl, manlig brunchrätt. Hoppas jag står mig.

Bryggkaffe, alfalfa, tomat-lök-borlotti-grön chili, stekt ägg.

måndag 5 maj 2008


Traffic – Rock'n'roll stew

Go väst, väst coast, wild väst, och så vidare

En eftermiddag på stan, där vi betade av den absoluta merparten av Söders andrahandsbutiker, resulterade i garderobens första väst.

Jag har länge känt mig sugen, men då kanske framförallt på en khaki-jakt-safari-fotograf-variant, snarare än en glansigt svennig motorbåtsväst, som blev fallet. Men i rätt kombination, alltså skjorta och jeans, alltså farligt nära vilken motorbåtssvenne som helst, kan det bli försommarens stora grej. Påhejad av Björn blev det i alla fall så, tillsammans med en ljusröd/mörkrosa vitstreckig oxford-skjorta på Emmaus i Götgatsbacken.

Dessutom bockade vi av en fika på stans nya hotspot (hemlig adress) – pre-buzz, för att tala med Rodeo – där en kaffe kostar tio, precis som ordentligt maffiga bakverk, och en riktigt habil briesmörgås går för arton kronor. Sköna soffor och alltigenom genuin inredning, en behaglig sorlfond och en genomsnittsbesökarålder på 70 år. Du hörde det här först.

Etikettlös
Boomerang

Kaffe och macka, 28 kr

Ett härligt gäng
















Jag önskar dom var mina kompisar, så vi kunde bytlåna bucket hats.

söndag 4 maj 2008


Portishead – We carry on

Söndagspromenad


Djurgården

Boomerang
Levis 501 1944
Converse
Filson

fredag 2 maj 2008

Veckans andrahands


Polo Ralph Lauren
Boomerang
Boomerang
Dockers